14 d’abril del 2012

Capítol 1: La leyenda

Els actors i actrius de la sèrie

A punt d'arribar a Calenda, Sara i la seva filla Leire sofreixen un accident amb el cotxe. Han xocat contra alguna cosa en el camí d'accés però, en sortir a comprovar els danys, descobreixen que l'objecte o animal contra el qual es van copejar ha desaparegut. Leire, convençuda d'haver escoltat alguna cosa, s'endinsa en el bosc seguint el rastre. Immediatament nota com uns ulls brillants li observen inquiets entre la mala herba, una mirada profunda que li aterreix i li atreu a parts iguals. Després, el silenci.


Malgrat aquest mal començament, presagi de terribles successos, Sara i Leire aconsegueixen arribar fins al poble. Després de demanar el trasllat professional a Calenda, Sara està disposada a refer allí la seva vida al costat de David, capità de la caserna de la Guàrdia Civil, marit de Sara i pare de Leire. No obstant això, aquesta mateixa nit el capità Costa desapareix misteriosament. En la comissaria en la qual treballa ningú sap gens del seu parador. El capità Costa ha desaparegut sense deixar rastre.


David va prometre abandonar el seu anterior estil de vida, ple de perilloses investigacions policials, incursions militars i operacions encobertes. No obstant això, tot apunta al fet que no ha estat així.


Donats els antecedents en missions perilloses del capità Costa, Sara engega immediatament una investigació policial per esbrinar el succeït. David no desapareixeria sense donar explicacions després que la seva dona i la seva filla ho hagin abandonat tot per ell. Està convençuda que alguna cosa molt greu ha hagut de passar.


Tots els companys es bolcaran a buscar al seu capità. No obstant això, a cada pas que donen, la investigació sembla complicar-se més, amb estranys successos i noves desaparicions pels quals no sembla haver-hi una explicació racional. Malgrat els intents de Sara per brindar una explicació lògica al que veu, sent i sent, els fets superaran les tesis més raonades.


Els habitants de la comarca no trigaran a ressuscitar antigues llegendes que sempre van rondar la regió: mites sobre homes transformats en llops que aprofiten la nit per atacar a persones innocents.


L'arribada de Sara unida a la desaparició del capità suposarà un veritable terratrèmol per a la vella caserna de Calenda, on els inexperts guàrdies civils només estan acostumats a bregar amb baralles de borratxos i robatoris d'ovelles. Malgrat el xoc inicial, la investigació acabarà convertint-se en un esperó per a l'equip de la Policia Judicial, que tirarà mà de les seves millors qualitats per estar a l'altura de les noves exigències